BBQ Status: Indirect
Temp / Tijd:
80c /125c
19h
76c kern
Materiaal:
Huishoudfolie
Lekbak
Thermometer
Spray (Appelazijn)
Rookhout (beuken)
Ingrediënten:
1x 2,5 Kg procureur
1x Olijfolie
1x Theelepel zout
3x Lepels peper
3x Lepels uipoeder
3x Lepels knoflookpoeder
3x Lepels paprikapoeder
1x Appelazijn
1x Keiser bolletjes
1x Augeurk
1x cheddar kaas
1x Favorite bbq saus (Rubs en Sausen)
1x IJsbergsalade
Bereiding:
Smeer de procureur in met olijfolie en bestrooi hem met de kruiden rub. Pak het stuk in met huishoudfolie en laat hem enkele uren in trekken.
Leg het Stuk op indirecte wijze op de bbq met een tempratuur van 80/125c. en spuit het stuk geregeld in met appelcider/ Appelkorn.
Wanneer het stuk mooi donker is kan hij in een paar lagen aluminiumfolie en weer terug op indirecte wijze.
Als het stuk 19h gelegen heeft en een kerntemperatuur van 76c heeft bereikt is hij gereed.
Beleg de keiser bolletjes met cheddar kaas, pull pork, sla, augeurk en je favoriete bbq saus.